DE SHOWROOM IS TOT 9 FEBRUARI ENKEL OPEN OP AFSPRAAK • TEL. 06-33711801

Barber

Barbershops zijn hip, in ieder stad zit wel een dergelijke winkel waar je ook geknipt kan worden. Signs USA speelt graag op deze trend door ook voor dit onderwerp een mooie lijn metalen borden aan te bieden. We hebben een serie met rode en blauwe borden, welke allemaal zijn voorzien van een vintage uitstraling. De borden passen allemaal bij verschillende winkelinrichtingen. Hierdoor zijn de borden voor verschillende winkeleigenaren interessant! Hang ze binnen en/of buiten om een mooi geheel te krijgen.
Bekijken als Rooster Lijst

11 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

11 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is een barbershop precies?

Veel mensen denken dat een barbier hetzelfde is als een kapper, maar dat is helemaal niet zo. Een barbershop is gemaakt voor echte mannen die zich kunnen laten verwennen. Scheren, baarden trimmen of een nieuw kapsel laten aanmeten. En het bijzondere van het hele verhaal is dat vrouwen niet eens welkom zijn. Barbershops hebben vaak een interieur dat is ingericht in een oude stijl, omdat er ambachtelijk werk wordt verricht. De meeste barbers werken zonder afspraak, je komt gewoon langs en kunt onder wachttijd van een kop koffie of een koud biertje genieten. Een echte barbershop heeft zelfs whiskey in haar assortiment!

De barbier van vroeger

Het barbier vakmanschap is al een enorm oud beroep uit de 14e eeuw. In het begin deed een barbier veel meer dan alleen zorgen voor mooie baarden, ze waren ook vaak chirurg of tandarts. Het was dan ook niet meer als normaal dat een barbier bijvoorbeeld tanden kon trekken. De baarden werden ook geschoren met een open scheermes, iets wat tegenwoordig niet zomaar meer gebeurd.

De barbier anno nu

De barbier van tegenwoordig is nu enkel nog een herenkapper, maar wel immens populair. De scheermessen worden ook na iedere scheerbeurt gewoon vervangen in verband met hygiëne. Je wordt als man - en dus op een mannelijke manier - in de watten gelegd. Je baard wordt netjes bijgehouden, glad geschoren op de manier die je thuis niet voor elkaar krijgt. Het wezenlijke verschil tussen een barbier en een kapper is dat een kapper dit niet doet. Een kapper knipt enkel haar en doet geen baarden of snorren.

De mannelijke barber shops passen qua karakter bij de producten van Signs USA. Vandaar dat de borden te vinden zijn in onze webshop. Zit er eentje bij die bij jouw winkel past? Bestel hem dan snel!